27 martie 2010

Ce sa vizitam

Am observat ca foarte putine persoane stiu de existenta Muzeului Delta Dunarii din Tulcea. Ce-i drept, nu e deschis de prea mult timp si abia anul trecut am aflat si eu de el, iar daca tot eram prin zona, am mers sa-l si vedem. Pot spune ca e cel mai frumos muzeu pe care l-am vazut vreodata.
Sus este impartit pe regiuni ale Deltei, in fiecare zona destinata regiunii respective existand animale si pasari impaiate ce traiesc acolo, ascunse printre crengi si stufarisuri, la boxe auzindu-se triluri deosebite ce te integreaza perfect in atmosfera naturii. De asemeni, mai exista si cateva "standuri" unde puteti vedea accesorii de pescuit si de prelucrare a pestelui si vase de lut cu vechimi de sute de ani.
Jos, la subsol este locul unde iti doresti sa ajunge cat mai repede. Unul dintre cele mai mari acvarii din Europa, cu sute de pesti de toate culorile, stelute si caluti de mare, rechini de mici dimensiuni si broaste testoase, toate vii, inoata prin fata dumneavoastra asa incat nu stiti unde sa va uitati mai repede. Acvariul in care traiesc rechinii are si o intrare interesanta (de o singura persoana) unde, daca ajungeti, va veti trezi fix in mijlocul acvariului. Desigur ca nu veti putea petrece 10 minute acolo, ci putin timp deoarece toata lumea vrea sa intre.
Va recomand cu placere sa mergeti acolo intr-o zi, fie de Pasti, fie intr-o simpla duminica sau chiar in vacanta de vara si sunt sigura ca nu veti regreta.

Programul de vizitare este de marti pana duminica intre orele 10-18, iar adresa este Strada 14 Noiembrie nr. 1.

Acestea sunt cateva poze facute de mine. Click pe ele pentru a le mari.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nesimtite nu vor fi aprobate!